top of page

Espectadors de Luxe


IMG_7424.JPG

ESPECTADORS DE LUXE

“Espectadors de luxe” és un conjunt de peçes que presenten escenes on es mostren espectadors, ja sigui de forma col·lectiva o individual en diferents espais mirant unes imatges.

M’interessa destacar la figura de l’espectador per què és ben sabut que les obres no són acabades fins que no són penjades i mirades. L’art viu en el moment en que surgeixien arguments respecte el que es veu.

Els arguments de l’espectador variaran en funció de l’emoció que aconsegueixi despertar el que mira però també depén del bagatge cultural de cada un; de les seves lectures, de les seves creences, de les seves preferències, dels seus visionats , de les seves influències… en definitiva de la seva experiència. Tot aixó li permetrà construir el seu propi relat.

El que observen aquest espectadors són imatges preexistents, icones mediàtiques, imatges de la vida quotidiana o universals, de la cultura popular, dels mitjans de comunicació, que formen part del nostre imaginari col·lectiu. Imatges que obren la possiblitat d’evocar altres imatges, altres idees, altres mons, amb una intenció reflexiva, crítica, irónica…. Que poden donar diferents nivells de lectura i que pretenen apel·lar a la intel·ligència de l’espectador i que construeixi de forma concient o inconcient la seva narració.

La mostra s’acompanya de una sèrie de 100 escultures que representen un silueta d’un gos, aquests estan mirant les pintures, i es fan servir com una metáfora dels possibles espectadors, per aixó estan representats en tota mena de colors i variacions.

ESPECTADORS DE LUXE

“Espectadors de luxe” és un conjunt de peçes que presenten escenes on es mostren espectadors, ja sigui de forma col·lectiva o individual en diferents espais mirant unes imatges.

M’interessa destacar la figura de l’espectador per què és ben sabut que les obres no són acabades fins que no són penjades i mirades. L’art viu en el moment en que surgeixien arguments respecte el que es veu.

Els arguments de l’espectador variaran en funció de l’emoció que aconsegueixi despertar el que mira però també depén del bagatge cultural de cada un; de les seves lectures, de les seves creences, de les seves preferències, dels seus visionats , de les seves influències… en definitiva de la seva experiència. Tot aixó li permetrà construir el seu propi relat.

El que observen aquest espectadors són imatges preexistents, icones mediàtiques, imatges de la vida quotidiana o universals, de la cultura popular, dels mitjans de comunicació, que formen part del nostre imaginari col·lectiu. Imatges que obren la possiblitat d’evocar altres imatges, altres idees, altres mons, amb una intenció reflexiva, crítica, irónica…. Que poden donar diferents nivells de lectura i que pretenen apel·lar a la intel·ligència de l’espectador i que construeixi de forma concient o inconcient la seva narració.

La mostra s’acompanya de una sèrie de 100 escultures que representen un silueta d’un gos, aquests estan mirant les pintures, i es fan servir com una metáfora dels possibles espectadors, per aixó estan representats en tota mena de colors i variacions.

bottom of page